Ugrás a tartalomra

Újra lehet pezsgőzni, borozni a Pincejáraton

2024. július 31. szerda
A nyári hőségben ismét várják a hűvös pincék a vendégeket augusztus 3-án
Újra lehet pezsgőzni, borozni a Pincejáraton

Igen népszerű volt a Budafoki Pincejárat júliusi programja a hónap első szombatján. Különösen a Törley Pezsgőmanufaktúrához látogattak el sokan, közel ötszáz ember vett részt a „Pezsgő nyárest jégbe hűtve a Törleyben!” elnevezésű programon. Ez a program a nagy érdeklődésre való tekintettel megismétlődik augusztus 3-án, szombaton, Budapest Bornegyedében, Budafokon, a következő Pincejáraton.

Lesz ugyanakkor helytörténet és borkóstoló Bitai Gergely sommelier-vel a Záborszky Pince – Borvárosban. Ugyanott a Promontorium Borlovagrendi Pincében Tarján Balázs, a Debreceni és a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense tart előadást.

Tartanak borkóstolót a Sauska Pincészetben, a Taverna Borászat pincéjében, a Közösségi Pincében, a Szeleshát Pincészetben, az Ipartestületi Székház borpincéjében. Családbarát programok lesznek a Barlanglakás Emlékkiállításon, megtekinthető majd a kiállítás a Komáromi úti óvóhelyen és a Magdolna Udvarban. Utóbbi helyszínen lesz térzene Bágyi Andrással. Kiállítás nyílik a Lágymányosi Spari sportegyesületről, és lesz tematikus séta Budafok barokk műemlékeiről Garbóci Lászlóval.

A Promontor asszonyai témakörben pedig Vágvölgyi Anikó szervez helytörténeti sétát. Kortárs kiállítást lehet megtekinteni a Kultikumban is.

Újra lehet pezsgőzni, borozni a Pincejáraton